ایرواشر چیست ؟

ایرواشر چیست ؟

ایرواشر چیست ؟

ایرواشر چیست ؟

در این مقاله قصد آشنا شدن با اجزاء و کاربردهای ایرواشر را داریم.

اجزای اصلی ایرواشر
مهم ترین جز ایرواشر شامل یک محفظه حاوی چندین سری نازل، جهت اسپری آب و یک بخش جدا کننده که آب و هوا را در قسمت خروجی از یکدیگر جدا می‌کند.
یک قسمت نیز کثیفی آب اسپری شده و ذرات موجود در هواست را فیلتر می‌کند. بعد از برخورد هوا با قطرات آب، کثیفی‌ها وارد این قسمت می‌شود.
بخش آب فشان نیز هنگامی که هوا را می‌شوید و ذرات جامد آن را می‌گیرد، می‌تواند به آن رطوبت زده و یا رطوبت هوا را بگیرد.
محفظه برخورد آب با هوا به شکل W است. این بخش هوا را وادار به برخورد با صفحات مرطوب می کند تا قطرات اسپری شده، ذرات هوا را تمیز کنند. پمپ نیز کار سیرکولاسیون آب را انجام می‌دهد.

رطوبت زنی توسط ایرواشر
آب اسپری شده هوای گرم را خنک کرده و حرارت آن را می‌گیر. به طور کلی هوا با رطوبت پایین وارد، شسته و رطوبت آن بالا می‌رود و سیستم را ترک می‌کند.
ایرواشر در تمام فصولی که رطوبت محیط پایین باشد می تواند هوا را مرطوب کند که این زمان ها معمولا از اواخر پاییز تا اوایل تابستان می‌باشد.
یکی دیگر از کاربردهای ایرواشر در صنایع است که رطوبت در محیط‌های صنعتی موجب ایجاد شرایط مناسب برای بهره برداری بهتر می‌باشد. در تولید منسوجات، قطعات الکترونیکی و صنایع مرتبط و جاهایی که رطوبت هوا در کیفیت تولید اهمیت زیادی دارد ایرواشر رطوبت لازم را در فصول خشک تامین می کند. در شرایط رطوبت زنی، ایرواشر شبیه به برج خنک کننده عمل می‌کند.

رطوبت زدایی در ایرواشر
رطوبت زدایی زمانی رخ می‌دهد که دمای آب اسپری شده کمتر از دمای هوای ورودی باشد. در این صورت سطح رطوبت هوای ورودی بالاتر از مقدار رطوبت محیط می‌شود و آب رطوبت هوا را می‌گیرد. هر چه آب اسپری شده سردتر باشد، رطوبت گیری آن نیز بیشتر و در نتیجه هوا خنک تر می‌شود.
رطوبت زدایی معمولا در فصول گرم و مرطوب مانند اواخر بهار تا اوایل پاییز نیاز است.

تمیز کردن هوا با ایرواشر
هوای آلوده هنگامی که به صفحات مرطوب تیغه ها برخورد می‌کند پرز، روغن و سایر ذرات موجود در آن حذف و تمیز می‌گردد.
اما این ذرات وارد آب شده و ممکن است باعث گرفتگی نازل های اسپری گردد به همین جهت مواد ضد رسوب به آب اضافه می‌گردد.

نگهداری ایرواشر
سیستم ایرواشر باید مرتب بازرسی و کنترل شود تا اجزای مرطوب آن عاری از گرد و خاک، روغن و… باشند.
این کنترل ها شامل کنترل رطوبت، کنترل خوردگی، کنترل آلودگی و کنترل بو می‌باشد.

کنترل رطوبت با مواد شیمیایی در ایرواشر
استفاده از عوامل کنترل بیولوژیکی آب را تمیز نگه داشته و عمل پودر کردن قطرات نازل را بهبود می‌بخشد؛ همچنین اسپری را یکنواخت و شستشوی هوا را موثرتر و حذف ذرات معلق در هوا بهتر انجام می‌شود.
این روش کنترل کشش سطحی آب را نیز کاهش داده و شکست قطرات آب را بهبود می‌بخشد. همچنین سیرکولاسیون آب را تمیز نگاه داشته و تمدید زمان عملیاتی پاکسازی را افزایش می‌دهد. رطوبت زنی در ایرواشر همچون برج خنک کن عمل می‌کند زیرا ذرات جامد آب را می‌گیرد.

کنترل خوردگی در ایرواشر
همانطور که می‌دانیم، کنترل خوردگی در هر سیستم فلزی که با آب کار می‌کند امری واجب و ضروری است. دی اکسید کربن، دی اکسید گوگرد و دیگر گازهای خورنده می‌توانند در اثر حل شدن در آب مشکلات جدی به وجود آورند. این ترکیب اسید رقیق و ملایمی را تشکیل می‌دهد که به آسانی به سطوح حفاظت نشده حمله کرده و باعث خوردگی می‌شود. و از مشخصه‌های آن افت فشار در نازل می‌باشد.
برای اصلاح این وضعیت یک پوشش بازدارنده خوردگی روی سطح فلز کشیده می‌شود. در این حالت PH آب تا حدود ۹ افزایش می‌یابد که این مقدار PH اسیدهای سطح را خنثی کرده و رشد باکتری در سیستم را به تعویق می‌اندازد.

کنترل آلودگی
روغن‌هایی که در بخارهوا وجود دارند از کارکرد ماشین آلات در سرعت‌های بالا به وجود می‌آیند که این ذرات باعث اختلال در عملکرد سیستم می‌شوند. این اشکال می تواند توسط جدا کننده های روغن برطرف گردد. این مواد روغن را از لجن و کثافات آب گرفته و به روی آب می‌آورند و با سرریز از سیستم خارج می‌کنند. اگر روغن در سیستم باقی بماند سیستم به نقطه ای می‌رسد که مجبور به خاموش شدن می‌شود.

کنترل بو در ایرواشر
ایرواشر هوا را به بیرون می‌دهد یعنی جایی که مردم در آنجا تنفس می‌کنند؛ به این دلیل هوا می‌بایست تمیز و عاری از هر گونه بو باشد. ایرواشر به سرعت لزج شده و بو می‌گیرند. برای رفع مشکل، از اکسید کننده‌هایی با بوی کم مانند پراکسید هیدروژن و بروم استفاده می‌کنند. این مواد را ۲ بار در هفته به سیستم تزریق کرده تا شوک وارد کنند.

شروع به کار ایرواشر
در ابتدا ایرواشر باید تمیز شود که این کار شامل پاکسازی مواد جامد و باکتری ها می‌باشد سپس ذرات جامد تخلیه می‌گردد. سیستم با توجه به شرایط آب و هوایی راه اندازی می‌گردد. در نهایت دستگاه باید در شرایط عملیاتی مختلف برای حفظ سطح مناسب کارایی مدام تست شو و شروع بکار کند.

نوشتن یک پیام

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست مرتبط