سیلکلون چیست؟

سیلکلون چیست؟

سیلکلون چیست؟

سیکلون ها یکی از انواع غبارگیرهای صنعتی هستند که عمل فیلتراسیون سیالات به خصوص گازها را بدون استفاده از فیلتر و با کمک نیروی گریز از مرکز و گرانش انجام می‌دهد. این سیستم یکی از پرکاربردترین و اقتصادی ترین روش‌های جداسازی ذرات جامد از یک جریان گازی است.

کاربرد سیکلون

عمل جداسازی ذرات معلق جامد از سیالات و هوای خروجی در پروسه تولید علاوه بر کاهش آلایندگی محیطی، به جهت برگرداندن ذرات به چرخه تولید امری اقتصادی و مهم به شمار می‌رود. سیکلون‌ها در کارخانجاتی همچون کاغذ، کارخانه‌های سیمان، فولادسازی، تولید کک، کارگاه‌های چوب‌بری و صنایع دیگری که تولید کننده ذرات معلق هستند کاربرد فراوان دارد.

مکانیزم جداسازی در سیکلون

همانطور که گفته شد در سیکلون عمل جداسازی به کمک نیروی اینرسی و گرانش انجام می‌پذیرد. قطعا این یک روش هوشمندانه در استفاده از قوانین طبیعت به شمار می‌رود. سیلکون ها عموماً دارای ۱ ورودی و ۲ خروجی هستند. ورودی و خروجی هوا در بالای سیکلون و خروجی ذرات جدا شده در پایین سیکلون قرار دارد. جریان هوا (سیال دارای ذرات ریز) در بالای سیکلون وارد محفظه دایروی سیکلون شده و در داخل آن به شکل مارپیچی و گردابه‌ایی جریان پیدا می‌کند. ذرات به دلیل جرم بیشتر و نیروی اینرسی ناگزیر از سیال جدا شده و با کمک نیروی گرانش پس از برخورد به دیواره سیکلون به سمت پایین و قسمت مخروطی شکل سیکلون و در نهایت به هاپر هدایت می‌شوند. و به این ترتیب ذرات جامد از جریان گازی مورد نظر جدا می‌شوند.

سیکلون یک پیش‌فیلتر

البته باید گفت به دلیل اینکه سیکلون‌ها قابلیت جداسازی ذرات بالای ۲۰ میکرون را دارند، در پروسه فیلتراسیون اغلب به منظور پیش فیلتر اولیه به کار می‌روند. و جهت فیلتراسیون دقیق تر و جداسازی ذرات کوچکتر، پس از عبور جریان از آن‌ها، از فیلترها و بگ‌فیلترها نیز استفاده می‌شود.

طراحی و تولید

سیکلون‌ها در ظرفیت‌های متفاوتی طراحی می‌شوند. این ظرفیت به دبی سیال عبوری بستگی دارد. معمولا ظرفیت آن‌ها از ۱۰۰۰ تا ۲۰،۰۰۰ متر مکعب بر ساعت می‌باشد. البته محدودیتی در ظرفیت وجود ندارد.

کاربرد سیکلون

سیلکلون ها همچنین به عنوان سپراتور و جداساز در صنایعی همچون پلایشگاه جهت جداسازی نفت از گاز و یا سایر موارد بکار می‌رود.

نوشتن یک پیام

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست مرتبط